Лаборатория за производство на метаамфетамини (т нар. пико) беше разкрита при спецакция на ГДБОП в Априлци. Задържани са четирима души.

Според първоначалните данни групата е започнала производството на пико през юни 2017 г. в хотел в Априлци, където работел като барман и живеел „химикът“ на групата.

Снимка: МВР

Там при специализираната операция е открита лабораторията, оборудвана с всичко необходимо за производството на метамфетамини.

В началото прекурсорите, материалите и финансирането осигурявал ръководителят С. В. от Варна. Впоследствие с това се е заел негов близък и „дясната му ръка“ в групата.

Повечето материали и оборудване били купувани онлайн и доставяни чрез спедиторски фирми. За пласирането на едро на готовата продукция отговарял конкретен участник в групата. Известни количества били разпространявани във Варна лично от ръководителя.

Снимка: МВР

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата участници в престъпната дейност е наложено задържане до 72 часа.

Днес в Специализирания наказателен съд бе внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

Снимка: МВР