Гръцките гранични власти са информирали, че от тази вечер във връзка с усложнената обстановка от COVID -19 се въвеждат нови мерки.

От 21 до 5 часа през ГКПП „Промахон“ ще бъдат пропускани за влизане в Гърция само гръцки граждани с леки автомобили и автобуси, които ще изчакват на паркинга след граничния пункт до 05.00 ч.

Останалите граждани с леки коли и автобуси няма да бъдат допускани през този часови диапазон. За това информират от МВР

Ограничението ще продължи до 17.11.2020 г.

Товарните автомобили ще преминават без промяна, както досега.

По информация на посолството ни в Атина ограниченията на граничния пункт са свързани с новите мерки в окръг Серес, където попада и ГКПП „Промахон“, съобщиха от МВнР.

От 06 ч. тази сутрин до 05.59 ч. на 17 ноември 2020 г. във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в окръзите Солун и Серес се забранява придвижването извън границите им с изключение на случаите, когато се налага придвижване до/от работното място, за което е необходимо представяне на удостоверение от работодател.

В изключенията попадат и пътуване по здравословни причини, пътуване за придвижване до мястото на постоянно местоживеене (еднократно) като за целта се изискват съответните документи удостоверяващи, причината и необходимостта от пътуване извън окръга.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!