В продължение на повече от 10 години възрастна жена поддържа галерия мазето си, което е не повече от 11 квадрата. Арт пространството отваря врати само за един ден през лятото. Идеята е на внука на баба Васа - Лазар Лютаков, който от 15 години живее във Виена.

Той описва идеята си „като една лавиообразна топка така да се каже все повече хора да се срещат помежду си и да обменят идеи."

Заглавието на тазгодишната изложба е „Вторник вечер". Австрийски колектив артисти, заедно с българските си колеги превръщат един обикновен двор в арт пространство.

Един от австрийските артисти, взели участие в изложбата – Лудвиг Китингер, сподели впечатленията си от събитието пред камерата на bTV.

„Може би другаде има и втора баба, някъде си, но в тази форма, и това, което прави, е само тук. И затова цялата структура, организацията, всичко това е абсолютно необичайно. И точно в рамките на този проект ми беше много интересно да дойда в Шабла, защото това е нещо, което не е част от обикновеното изкуство, не е свързано с него."

Важна част от проекта е и самото откриване, на което се събират освен авторите и много туристи, и жители на Шабла.

Любомир Ангелов, турист от Русе, коментира събитието пред камерата на bTV „Впечатли ни въодушевеността на тези млади хора, които са ангажирани с изкуство и които правят това, което могат и го правят с въодушевление".

Най-щастлива е домакинята, баба Васа, тъй като любимият ѝ внук отново е около нея.

„И аз се подмладявам те като са тука. Приемам всичко, всичко, което е сега. Млади хора, всички весели, всички добри, негови пирятели. То е най-важното", коментира възрастната жена.