Близо 90% намират за реална опасността увеличението на цените у нас да стане прекомерно. Опасности като потенциален недостиг на газ, респективно отопление, се намират за реални от близо 80% от българите, показва проучване на "Галъп интернешънъл".

Сходни дялове намират за реална опасността от трайна политическа нестабилност в страната.

Близо 70% пък намират за реална опасност дори недостиг на електричество. Макар и този дял да е относително по-нисък в сравнение с тревогите за газа, явно до хората у нас не достига в максимална степен обстоятелството, че България е всъщност износител на електричество. 

Над 70% се подготвят за нова мигрантска вълна. Този въпрос обаче като че ли вече и бездруго е част от политическия дневен ред в последните години и не стои с такава острота, както въпросите за жизнения стандарт.

Дори задълбочаването на войната в Украйна, макар да се споделя като реална опасност в мнозинство от случаите, не изпъква в такава степен като реален страх, както въпросите на ежедневието.

Под 40% пък намират реална заплаха от коронавируса. Дали заради ниските в момента нива, дали заради по-ниската опасност от "Омикрон" като цяло, или пък заради цялостното по света изоставяне на темата, българското общество предпочита да приключи с този въпрос, коментират социолозите.

Всички електорати у нас са единодушни в очакването на политическа нестабилност, но като че ли най-много държат на тази тема привържениците на по-старите партии на политическия терен. 

Изследването на „Галъп интернешънъл“ е проведено „лице в лице“ с таблети между 31 август и 8 септември  сред 1000 пълнолетни българи.