Ще продължим да вършим отговорно и прозрачно работата, за която сме избрани и назначени от президента на Република България. Ще запазим спокойствието и разумния диалог в обществените отношения. Наш приоритет ще бъде организацията и подготовката на честни, демократични и свободни избори.

Това заяви служебният премиер Гълъб Донев при встъпването на новото служебно правителство.

„Министър се става след първото управленско решение, след първия сблъсък с интереси, различни от обществения интерес, след първата преодоляна криза, след първите преговори, в които не си отстъпил и на милиметър от интереса на България. След първата допусната и осмислена грешка“, добави той.

Донев заяви, че вече имат опит с първия мандат.

"Знаем какво следва, още повече, че атаката срещу някои от нас дори не изчака предизвестения край на 48-ото НС, ще бъдем обвинявани за провали, ще бъдем сочени като виновници за несбъднали се реформи, ще носим отговорност за решения, за които правомощия има само НС. Готови сме за втория сезон на политическия "Сървайвър“, каза служебният министър-председател.

Той допълни, че служебното правителство ще продължи усилията си за възстановяване на доверието на българските граждани в държавата.

„Довчера бяхме стотното правителство на България, днес смес 101-то и причината за това е само една. 48-ото НС, въпреки заявената амбиция и демонстрациите за форма на диалог не успя да излъчи редовно правителство“, каза Донев.

„И този път ЦИК може да разчита на съдействие и подкрепа от страна на правителството за справяне с трудностите, които се очертават в резултат на промените в Избирателния кодекс, гласувани от мнозинството от народните представители в 48-ото НС. Както миналата година, така и сега няма да участваме в предизборната кампания. Това не е нашата сцена“, обобщи Гълъб Донев.