Даваме пълен отчет за свършеното през последните шест месеца, заяви служебният премиер Гълъб Донев преди началото на днешното редовно заседание на Министерския съвет.

„Преди да започнем работа по дневния ред, искам да напомня, че утре в 10 часа ще проведе открито заседание, на което ще направим отчет за свършеното от нас през тези почти шест месеца от мандата на служебното правителство. Това е един дълъг период за съществуването на служебно правителство“, каза Гълъб Донев.

Той подчерта, че има какво да се отчете.

„Нееднократно сме заявявали, че ние преди всичко действаме и работим, отстояваме интересите на България и на българските граждани и решаваме най-наболелите проблеми в нашето общество. Така че отчетът ще бъде доста наситен с факти и резултати, които най-добре могат да обрисуват дейността на правителството“, заяви още служебният премиер.   

Гълъб Донев поздрави за именния ден служебния заместник министър-председател по управление на европейските средства Атанас Пеканов. Гълъб Донев му пожела да е здрав и да има много успехи.

„Пожелавам ти, и всички ние, нещо, което ще ти е полезно във всеки един момент от житейския ти път без значение дали си вицепремиер, или премиер - бъди здрав и пази името си от коментатори", каза Донев.