Гафът на президента Росен Плевнелиев с кадрите от Колорадо е пренебрежимо малък. Около това мнение се обединиха журналистът Иван Гарелов и ПР експертите Найо Тицин и Арман Бабикян.

В новогодишната му реч до държавния глава се появи кадър от Колорадо, точно когато той говореше за красотата на българската природа. Оказа се, че снимката е взета от сайта на „Балкантурист”, който рекламира с нея Пампорово. Фотосът вече беше свален.

„Слава Богу, че беше този гаф”, коментира Найо Тицин. Иван Гарелов пък повдигна въпроса необходимо ли е изобщо да има президентска реч на Нова година.

И тримата събеседници се съгласиха, че с тазгодишното слово Плевнелиев е разчупил стереотипа. Вместо от "Дондуков" 2, държавният глава произнесе речта си от библиотеката на Софийския университет, изказването му напомняше на обзор и бяха посочени обикновени хора с техните необикновени постъпки през годината.

Найо Тицин предложи президентското слово да се излъчва около 20 ч. Според ПР експертите недоволството от гафа и речта на Плевнелиев във форуми и социални мрежи се дължи на това, че хората са свикнали на досега установения модел на поведение на президентите.