С фотоизложба регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково даде символичен старт на кампанията на bTV „Да изчистим България заедно”.  Тази година ще чистим на 15 септември.

Изложбата включва 60 снимки, предоставени от доброволци, които са участвали в кампанията на bTV през последните 6 години от Хасковска и Кърджалийска област.

Фотосите ще останат във фоайето на екоинспекцията до 15 септември, денят в който отново ще чистим България заедно. Всички общини от региона са заявили участие в тазгодишната кампания.

Техни представители вече получават от регионалната екоинспекция чували и ръкавици, които всяка община, в деня на кампанията, ще раздаде на доброволците.

В същия ден събраният боклук ще бъде извозван безплатно до регионалните депа.

„Ние каним всички граждани да участват. Примерните терени ще бъдат обявени на сайтовете на общините, но най-малкото, което може да направи всеки един гражданин е да изчисти пространството около своя дом или междублоковото пространство, за да живеем в една по-чиста България”, посочи Мариана Чoмпалова, която е експерт в РИОСВ-Хасково.