Фондация „Даная“ с протест пред Министерски съвет. Майката на починалото момиче и граждани настояват за оставката на директора на болница „Пирогов“.

Под надслов „Вън мафията от здравеопазването“ започна протестът тук. Виждате - събрали са семейството на починалото дете, граждани...
Освен „понасяне на отговорност“ за смъртта на 15-годишнопто момиче, сред основните искания на протестиращите са и въвеждане на правила за „по-добра медицинска практика“. 

Преди дни прокуратурата образува досъдебно производство по случая за причинена смърт поради незнание или немърливо изпълнение.

Бяха назначени две проверки от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, които, след втората проверка, съобщиха, че са констатирали нарушение в две лечебни заведения при предписването и отпускането на лекарствения продукт, необходим за лечението на Даная.

Потърсихме и днес „Пирогов“ за коментар относно исканията за оставка на д-р Валентин Димитров, но без успех.

Позицията на болницата е, че на административно ниво грешки не са били допуснати при лечението на Даная.

От Министерството на здравеопазването също не пожелаха да коментират днес. Още преди повече от месец стана ясно, че здравният министър проф. Хинков, който ще напусне поста си след ротацията на 6 март, като един от основните мотиви е именно случаят „Пирогов“.