Транспортната фирма „Монтана автобусен транспорт”, чийто автобус се запали снощи, е с изрядни документи, съобщиха за bTV от транспортното министерство. Проверени са и документите на шофьора.

46-те пътници, които са пътували на екскурзия от София за Македония са били върнати в столицата. Няма пострадали.

Инцидентът е станал по пътя към граничен пункт "Гюешево" след Кюстендил. По първоначални данни става дума за късо съединение. Шофьорът е извел пътниците преди автобусът да изгори напълно. Успели да извадят и багажа, но всичко по седалките изгоряло.

„Невредими са, няма пострадали, не са бедствали на пътя. Дежурна следствена оперативна група е извършила оглед на място, първоначалната им оценка е техническа неизправност, тоест късо съединение”, съобщи Катя Табачка, говорител на ОДМВР-Кюстендил.

Седалището превозвача е в София, но не намерихме никой от ръководството на "Монтана АТ", който да каже как се е стигнало до инцидента.

Автобусът е нов, а шофьорът е опитен, твърдят колегите му.

През миналата година автобус на същата компания се преобърна на пътя между Монтана и Видин. При инцидента загина една жена, над 10 пострадаха.

Управителят на транспортната фирма през целия ден не вдигна телефона си. По данни на транспортното министерство на "Монтана АТ" са написани три акта за нарушения.

Туроператорът организирал екскурзията е фирмата „Бохемия”. От там отказаха коментар за инцидента, като потвърдиха, че те са наели автобуса. Засега няма връзка и с управителя на транспортната компания Николай Джоков.