„Искам отстраняването на ръководството на "Софийски имоти". Ръководствата на общинските дружества се определят от Столичния общински съвет и мога да заявя, че нямам "мои хора" в ръководствата на тези дружества”. Това заяви днес на заседание на Столичния общински съвет кметът на София Йорданка Фандъкова.

Повод за острата й реакция бе изнесена от „червения” общински съветник Георги Кадиев информация, че шефът на „Софийски имоти” Деян Цветков е пръснал около 5000 лв. за стоки като парфюми, марково уиски и тигани, наред с елементарни неща като книги и аналгин. Всички тези разходи били декларирани като представителни в края на 2012 г. Според кмета на София е "недопустимо да се злоупотребява с такива средства по този начин".

Кадиев намекна също, че назначаването на Цветков, добил популярност като новия Вальо Топлото, е лично решение на Фандъкова. По думите му двамата се познавали от работата им в образователното министерство. Фандъкова отрече тази информация.

Общо за дрехи шефът на “Софийски имоти” е похарчил 734.16 лв, за лични разходи и такива за домакинството – 1513.77 лв, за техника и аксесоари – 2238.96 лв. Това показват фактурите, които са издадени в периода от 9 юли 2012 г. до 23 януари 2013 г.

Фандъкова е настояла пред председателя на Общинския съвет Елен Герджиков уволнението да стане веднага. Принципал на дружеството е общинският съвет и затова решението за отстраняването зависи от съветниците.