Открити са боеприпаси в сградата на Община Чирпан. Това потвърдиха за bTV от полицията в Стара Загора. Всички служители в сградата на местната администрация са евакуирани. Работата беше преустановена за няколко часа. 

Сигналът е подаден към телефон 112 около 11:40 часа. Около обед служители на общината намират 14 сандъка с учебни ръчни гранати и противопехотни мини в помещение в подземието, до което достъп не е имало от десетилетия.

Първоначално е е ясно какви точно са бойните материали. На място са пристигнали военните, които да обезвредят намерените боеприпаси. Те са българско производство на близо 50 години. Става дума за стари учебни боеприпаси. 

От пресцентъра на Mинистерството на отбраната коментираха, че е изпратен модул от военно формирование 44 200 – батальон за защита на силите към Втора механизирана бригада в Стара Загора.

След направен оглед на място военнослужещите установиха, че това са учебни гранати и противопехотни мини, безопасни за жителите на общината. Учебните боеприпаси са иззети и транспортирани в района на военното формирование, съобщиха от Министерството на отбраната.

Снимка: Теодора Христова

Обстановката около сградата на общината изглежда спокойна. Районът не е отцепен и няма обезопасителни ленти.