Детска градина, училище и сградата на общината във Ветово бяха евакуирани след взрив в къща в близост, съобщава кореспондентът на bTV в региона. Открити са и още взривни материали 

Снимка: bTV

Тротилова шашка е ранила 51-годишния собственик на имота. Той е в болница с обгорено лице.

„Шашката е била в автомобил, защото е имало един стар бракуван автомобил там и допускаме, че вероятно в ход на работа по тоя автомобил, ако е имало някакви огневи дейности, да се инициира тоя взрив“, обясни Димитър Денев, зам.-кмет на Ветово.

Пострадалият се занимава професионално с взривни дейности, поясниха от общината, като по първоначална информация шашката е била в стар автомобил и материалните щети са само в рамките на имота.

Снимка: bTV

На място бяха изпратени специалисти по взривове от Бургас и русенски криминалисти. При огледа са намерени три сандъка с боеприпаси, чиито вид за момента не се уточнява, както и денотационни шнурове. Районът остава отцепен до обезвреждането на намерените взривни вещества.

Утре за Ветово ще бъде нормален работен ден. Учебният процес в евакуираните днес училище и детска градина ще бъде възобновен. Разследването на случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Русе.