И днес желаещите да се имунизират срещу COVID-19 могат да го направят в  организираните изнесени ваксинационни пунктове в София, както и в Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Благоевград, Добрич, Враца и Сливен.

В столицата през почивните дни ще работят общо 12 общински пункта, от тях 5 са разположени в търговски центрове с работно време от 13 ч. Центърът за ваксинация на болница "Св. Анна" отвори в 8 ч., а опашка от желаещи имаше още преди този час. Повечето чакаха за бустерна доза. 

Враца - от област с най-много скептици към ваксините се превърна в район с видим ръст на желаещите да се имунизират. 

"Епидемичната обстановка е усложнена, Враца от вчера отново е в тъмночервената зона с 526 заразени на 100 хил. население. Още не сме излезли от четвъртата вълна, а влизаме в нова. Това е заради ниския обхват на ваксинация на населението и виролетността на "Омикрон", каза д-р Орлин Димитров, директор на РЗИ-Враца. 

В първите дни на януари в областта се поставят средно по 900 дози на ден, което е рекорд за Враца, откакто има ваксинационна кампания срещу коронавирус.

От РЗИ казаха още, че от 10 януари мобилни екипи ще ваксинират желаещи по домовете, които са възрастни, трудно подвижни или хронично болни.

Изнесени пунктовеза ваксинация срещу COVID-19 през почивните дни

София:

На 8.01 (събота) и 9.01 (неделя) ще работят следните изнесени пунктове:

-  ж.к. „Дружба“, Културен дом, с работно време 9 ч. – 16 ч.;

-  The Mall, с работно време 13 ч. – 18 ч.;

-  "България мол", с работно време 13 ч. – 18 ч.;

-  "Парадайс мол", с работно време 13 ч. – 18 ч.;

-  "Ринг мол", с работно време 13 ч. – 18 ч.;

-  "Сердика мол", с работно време 13 ч. – 18 ч.;

-  Метростанция НДК, с работно време 9 ч. - 14 ч.;

-  Метростанция СУ „Св. Климент Охридски“, с работно време 12 ч. - 17 ч.;

-  Магазин „Метро“ (бул. „Цариградско шосе“), с работно време 10 ч. – 18 ч.

В събота, в Нов български университет ще бъде разположен изнесен пункт с работно време от 8.30 до 12 ч.

Пловдив:

На 8 и 9 януари 2022 г. изнесен пункт на РЗИ Пловдив ще работи на територията на магазин „Метро“ (бул. „Санкт Петербург“ №135), с работно време от 10 до 18 ч.

Варна:

В събота и неделя изнесени ваксинационни пунктове ще бъдат разположени:

- на територията на магазин „Метро“ (ул. „Атанас Москов“ №2) от 10 до 18 ч.;

- на територията на магазин „Технополис Варна 2“ (бул. "Цар Освободител" №267), с работно време от 10 до 18 ч.;

- в Делта Планет МОЛ, с работно време от 12 до 18 ч.

От днес, 7 януари, до 31 януари в Гранд МОЛ ще работи временен имунизационен пункт на ДКЦ 5 „Света Екатерина“, с работно време от 11 до 19 ч.

Бургас:

В почивните дни 8 и 9 януари ще работи изнесен ваксинационен пункт на територията на магазин „Метро“, гр. Бургас, с работно време от 10 до 17 ч.

Велико Търново:

На 8 и 9 януари 2022 г. в град Велико Търново ще работи изнесен имунизационен пункт, разположен на територията на Търговски парк – Велико Търново (ул. „Магистрална“ №17, вдясно от входа на супермаркет СВА) със следното работно време:

-   на 8 януари от 9 до 17 ч.

-  на 9 януари от 9 до 13:30 ч.

Благоевград:

На 8.01 (събота) ще има мобилен ваксинационен пункт в селата Хърсово, Пирин, Горно Спанчово, Петрово (община Сандански) и в с. Микрево (община Струмяни), с работно време от 8:30 ч. до приключване на желаещите. 

Добрич:

На 9.01 (неделя), от 10 до 14 ч. ще работи изнесен ваксинационен пункт в магазин „Практикер“.

Враца:

На 8.01 (събота) изнесени ваксинационни пунктове с работно време от 16 до 19 ч. ще има до хипермаркети „Лидл“ (ул. „В. Кънчов“ №21 и ул. „Стоян Даскалов“ №3), а от 15 до 18 ч. - до хипермаркет „Билла“ (пл. „Суми“).

Сливен:

В събота и неделя, 8 и 9 януари, от 10 до 14 ч., до Сити-център (бул. „Цар Освободител“) ще работи мобилен пункт. 

Освен в изнесените ваксинационни пунктове желаещите да си поставят ваксина срещу COVID-19 през почивните дни могат да го направят и в имунизационните пунктове в лечебни заведения и регионални здравни инспекции, някои от които работят през цялата седмица. Препоръчваме гражданите, които желаят да се имунизират във временните пунктове, да се осведомят за работното им време предварително. С пълния списък на тези пунктове (по области) можете да се запознаете ТУК.