Кауза в помощ на туристи и хижари. Целта е да се оборудват хижи и заслони у нас с интернет, онлайн метеорологични станции и уеб камери.

Хижа „Камен Дел” от две години е оборудвана с интернет, уеб камери и станции заради възможността туристите да се информират в реално време каква е обстановката навън. Те могат предварително да видят какво е времето в планините.

Пътят към всяка хижа е вълнуващ за Боян. В сградите той не само почива, а и инсталира системите. Всичко започва с едно обаждане от хижари преди години.

Всеки ще може, когато реши да ходи на планина, да си избере хижа, на която иска да отиде. Да отвори сайта huts.bg и да види каква е метеорологичната обстановка, температура, налягане и влажност.

Трудност пред доброволците се оказва достъпът до някои хижи и пренасянето на техниката. С общи усилия досега са оборудвани почти 10 хижи. Опитът в планината показва, че всички туристи е добре да се запознават предварително с условията там.

Каузата се реализира с помощта на дарения. Всеки може да помогне със средства за оборудването. Инициативата на сдружението предвижда да се оборудват поне още 10 хижи до края на годината.