Много е важно за нас ГЕРБ да спечели тези поредни избори, обяви генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес по време на срещата си с лидера на бившите управляващи Бойко Борисов в Любляна, става ясно от видеоклип от профила на експремиера в социалните мрежи.

Лопес подчерта, че ЕНП разчитат на ГЕРБ да бъде формирано стабилно правителство в България, „да има предвидимост, сигурност“: „За ЕНП тези избори са много важни“.

„Това са трети поредни избори, изхарчени бяха половин милиард без да се формира правителство. В същото време служебният кабинет на Румен Радев провали изцяло ваксинационния процес в страната и само днес имаме 178 починали“, заяви Борисов.

Пълен, по думите му, е и провалът с миграционната политика, бежанските центрове са пълни. Над 10 дни стои кораб с амониева селитра и се изсипва в Черно море, и няма адекватна реакция на властите, допълни също Борисов.

По думите му, бюджетът е на свръхдефицит.

Той разкритикува също политиката на правителството, назначено от президента Румен Радев, по отношение на чуждестранните инвестиции, където има голям спад, вследствие на корупцията, все още не е представен пред Брюксел планът за възстановяване. Но ние сме мобилизирани и се надяваме след вота да има разум у политическите партии и да се състави правителство, което да извади страната от кризата, заяви Бойко Борисов.