Няма драма с участието на патриотите в правителството. ЕС иска една стабилна България със стабилно управление. Това каза в предаването „Лице в лице” евродепутатът и представител на ГЕРБ Емил Радев.

В коментар на искането на ДПС за оставка на Валери Симеонов и писмото, което са написали в тази връзка до евроинституциите”, Радев заяви, че това е поредната атака срещу правителството.

По думите му, това че патриотите са в управлението на България по никакъв начин не притеснява никого в Брюксел.

„В момента и в Австрия влизат сили, които са националистически, това което виждаме в някои от старите държави членки е в пъти антиевропейско. Патриотите подписаха в споразумението, че са проевропейски настроени, че подкрепят европейския път на България и всичко това не дава никакви поводи за тревога в Брюксел.”

Писмото на ДПС е насочено да породи вътрешнополитически ефект, отколкото да породи външнополитически последици, допълни евродепутатът и уточни, че за ГЕРБ по никакъв начин не стои въпросът да се разваля коалицията с патриотите.

„Има хора, на които работата им е всеки месец да са в Брюксел и да клеветят българската държава. Тези хора оттам нататък имат много голяма полза България да бъде сред черните овце, да бъде сочена с пръст, защото от там нататък първо се ползва за вътрешнополитически цели, за атака срещу правителството.

Нека не се движим от интересите колко транша ще получат отвън дадени организации, защото, когато има проблеми траншовете са по-големи", каза той.