„Има съмнение за корупционна схема при строителството на оградата по българо-турската граница в района на Хасково – от река Тунджа до река Марица. При решение на правителството и отпускане на средства за двуредова ограда, в този участък от 21 км е построена едноредова”.

Това обяви в предаването „Тази сутрин” журналистката Елена Йончева, която в момента е депутат от БСП.

Тя показа и снимки на оградата в този район. Направени са от нейния екип в Хасково, където тя беше избрана за народен представител.

Относно поисканата от БСП оставка на председателя на Народното събрание Димитър Главчев Йончева каза, че вече шест седмици парламентът не работи. Има дни, в които заседаваме по 20 минути, напомни журналистката. Освен това Главчев допускал език на омразата от парламентарната трибуна.

БСП е внесла шест законопроекта, които касаят всички сфери на живот, а вместо това през комисиите минават лобистки проектозакони – този за концесиите, оттегления Закон за защита на земеделските земи, твърди Елена Йончева.

На въпроса дали не трябва да има приемственост с предишното Народно събрание тя цитира доклад на Държавния департамент на САЩ за 2016 г., в който пише, че в България има корупция на всички нива.

Тя очаква да спечели делото срещу премиера Бойко Борисов за клевета. То беше за думите му, че държавата е платила 2 млн. лв. за нейните репортажи.

Тя нападна Борисов за среща с делегация от иракски Кюрдистан, за която от правителствената пресслужба не са дали предварително информация.

Българските журналисти разбраха за нея от кюрдските медии, в които се твърди, че България е обещала военна помощ и подкрепа за обявяване на Кюрдситан за автономна област, каза депутатът от БСП. Не е проблем провеждането на тази среща, но трябва да се знае какво е договорено, уточни тя.