Елена Гунчева от „Възраждане“ напуска партията и парламента. Тя съобщи това с пост във „Фейсбук“ и потвърди пред bTV.

„След изтичане на болничните ми, ще си подам оставката като народен представител и ще напусна Възраждане, въпреки че още вярвам на идеите. Но вече не вярвам на лидера“, написа Гунчева.

После в 11 точки изброява причините да не вярва вече на Костадин Костадинов. Тя изброява проблеми с пиара, хаотичната законодателна дейност, забрана за медийни изяви, кадровата политика на партията и др.

Гунчева беше единственият отсъстващ от залата депутат, когато се гласуваше вотът на недоверие към кабинета. От партията тогава съобщиха, че е в болничен.

„Многократно на мен ми беше нареждано как да гласувам, как да се изказвам и ако трябва да говоря някъде, с какви думи трябва да говоря“, каза пред bTV депутатът.

Тя потвърди, че напуска не само партията, но и парламента.

„Категорично няма да остана независим депутат. Напускам Народното събрание, защото това е принципен въпрос. Според мен никой няма право да остане в парламента, ако е напуснал парламентарната си група“, коментира Гунчева.

„Нещата са ясни – не дойде на вота, сега на дебата за Македония и започна да вижда злодейски черти в лидера си“, коментира в парламента Костадинов.