Полицаи от Варна са успели да задържат 27-годишен рецидивист, опитал да отвори паркиран автомобил. Това съобщиха от полицията във Варна.

При пристигане на мястото, полицейския екип установил мъж – видимо под влияние на упойващи вещества, който държал в ръката си дървена дъска. По първоначална информация, същият не се подчинил на разпореждането им да остане на място и побягнал.

Полицаите използвали помощни средства - електроди, за да задържат нарушителя, но мъжът се откъснал и продължил бягството си.

Тогава служителите на реда произвели два предупредителни изстрела със стоп патрони и трети, с който улучили беглеца в областта на коляното и така го забавили.

Стигнало се до използване и на физическа сила. В следствие на схватката единият полицай е с наранявания, а колегата му е със спукване на дясна ръка.

По-късно униформените установили и самоличността на извършителя, който се оказал жител на Провадия, известен на МВР, осъждан за взломни кражби и наркозависим.

В задържания е намерено пакетче с кристалообразно вещество. Установен е и един автомобил в района, взломен от същия мъж. По случая е образувано досъдебно производство и събраните материали са предадени на прокуратурата.

Инцидентът се случва около 11:35 часа на 8 септември.