Ухапвания от дървеници, тежки обриви и хранително отравяне - за това сигнализират клиенти на 4-звезден хотел във Велинград. Какво се крие зад бляскавите реклами на хотела?

Павлина Николова резервирала двойна стая в хотела преди десетина дни. Направила го онлайн с ваучер на промоция. На снимките всичко изглеждало много добре. Влизайки в хотела обаче, Павлина вижда, че той далеч не е за 4 звезди.

„Хигиената е под всякаква критика. Примерно кухнята, басейните, коридорите. Все едно не е чистено никога”, разказва Павлина.

Жената попада и на нежелани гости в стаята си – животинки в леглото. Събудила се цялата в обриви. Първо си помислила, че е хранително натравяне, но на сутринта видяла, че по чаршафите има смачкани буболечки и разбрала, че нещо я е полазило.

Павлина веднага сигнализира на управителката на хотела, че в стаята вероятно има дървеници, а тя й отговорила да си купи гел от аптеката.

След тази случка, Павлина напуска хотела.

При преглед в болницата й казват, че е получила алергична реакция от ухапванията на дървениците. Все още е на антибиотици и все още има обриви. Смята да пусне жалба срещу хотела.

След преживяното, приятелка на Павлина решава да публикува снимки на обривите.

Следват стотици коментари на недоволни клиенти.

Сред коментиралите е и Аделина Димитрова. Тя също нощувала в 4-звездния хотел с мъжа и детето си, в 402-ра стая и също си тръгнали с обриви.

„Вечерта си легнахме, сутринта, когато се събудих, на белите чаршафи имаше пръски от кръв. Втората вечер пак така. След което на третия ден решихме да дръпнем матраците да видим какво става - бяха изгнили, самата дървена ламперия….имаше хиляди, милиони дървеници, гнезда с изпражнения, отвратително нещо”, спомня си Аделина Димитрова.

Ден по-късно, тя и съпругът й получават обриви. Аделина е най-зле, с алергична реакция и на кортикостероиди.

Сред потърпевшите е и Няголета Йорданова. Имала щастието да не попада на дървеници, но се съмнява в хранително отравяне.

Разказва, че е била бременна в четвъртия месец, когато са се прибрали вечерта е повръщала от полунощ до 6 сутринта през половин час. Детето на техните кумове е било в подобно състояние цялата вечер и са го завели в болницата.

Междувременно под публикацията за дървениците се появяват и коментари на „Тишо Григоров", който обижда клиентите, недоволни от хотела.

Кратка справка показва, че синът на собственика на хотела също се казва Тишо Григоров. Дали е съвпадение или не - ще разберем в самия хотел, където отиваме на проверка  с експерт от районната здравна инспекция.

Тръгваме на проверка. Според управителката на хотела никога не са получавали сигнали за дървеници.

„Не е имало подобно нещо. Една жена само дойде и да ми се оплаче, че има обрив. Но обривът изглеждаше като алергия, нали ме разбирате, че аз не мога да преценя от какво е, не съм лекар. Съответно проверихме. По чаршафите няма нищо”, казва Мария Пъркова, управител на хотела.

Влизаме в 402-ра стая, откъдето са снимките на Аделина.

Оказва се, че сега стаята е в основен ремонт.

Докато експертката обобщава резултатите от проверката, се срещаме и с Тихомир Григоров - син на собственика на хотела.

Той отрича някога в стаите да е имало дървеници и според него всичко е дело на конкуренцията.

Отрича също така да е нападал клиенти на хотела във "Фейсбук", казва, че профилът му бил разбит отдавна и няма достъп до него. 

Междувременно резултатът от проверката е готова.

„Няма скъсани чаршафи и матраци, Няма наличие на инсекти…Съществени хигиенни нарушения няма за мен! Смятам до края на годината да се завиши контрола, да се правят ежеседмични проверки във връзка с проверка в детайли на много повече стаи, които са заети от гости на хотела”, заяви Веселина Разсолкова, младши здравен експерт към РЗИ Пазарджик.

От Комисията за защита на потребителите също направиха проверка. Засега са констатирани само дребни нарушения, а окончателният резултат ще бъде ясен до дни.