Екстремна жега в цялата страна. 38 градуса е температурата във Видин към 17 ч., но се усеща като 41 градуса. Почти няма движение по улиците, а хората търсят прохлада край градските фонтани.

Във Видин са на крачка пред жегата с ранни разходки, ветрила и добро настроение. В такива дни местните кардиолози  съветват - никакво самолекуване.

„Вярно е, че в жегите, говоря за сърдечноболните, кръвното пада, но не всякога е така, така че самостоятелно намаляване на лекарствата не съветвам“, заяви кардиологът д-р Ели Любенова.
 
По обяд градът опустява за сметка на централния дунавски плаж. Къпането е забранено поради влошени показатели на водата, но никой не спазва забраната. 

Още рано сутринта температурата в Сандански е 29 градуса. Излизайки от колата, те обгръща гореща пелена, а асфалтът пари дори под подметките.

Още по-на юг, в Петрич, работещите на открито вече знаят как да се пазят от жегата – с много вода, шапки, кърпи и работа до 12 ч. А в Благоевград днес бяха поставени диспенсъри на три ключови места. 

Утре термометрите в Западна и Централна България и ще достигнат 42 градуса и ще се задържат така поне няколко дни. Пощадени от жегите ще бъдат по Черноморието.