Хиляди българи избраха да се върнат от Гърция днес. На главен път Е79 край Симитли, трафикът е изключително натоварен. Колоната от автомобили е повече от 5 км.

Снимка: btvnovinite.bg


Задръстване имаше цял ден на ГКПП „Кулата”. Екип на bTV направи експеримент – за колко време шофьорите преминават разстоянието от границата и най-натоварените отсечки в района.

Снимка: btvnovinite.bg

Семействата Кирякови и Чапръшъкови тръгват от Паралия за Дупница в 11ч. сутринта. Два часа по-късно са на първата опашка на границата, задръстването е заради тол таксата. Надяват се да стигнат до Симитли за час и половина, като предвиждат и време за почивка.

Снимка: btvnovinite.bg


Километър задръстване има и на опашката на „Кулата”, въпреки че работят всички гишета. В 13ч. семействата са вече на българска територия, колоната от автомобили обаче продължава да се движи бавно.

Най-натоварен е трафикът през „Кресненското дефиле”, след него семействата спират за почивка и обяд. В 15ч. Кирякови и Чапръшъкови се прибират у дома. 

Километрично задръстване имаше на границата при ГКПП "Маказа". Преди обед, опашката беше на наша територия - привечер на гръцка, образувайки 4-километрова колона. Службите направиха реорганизация на платната, така че да бъде отворено допълнително трасе за влизащите у нас коли.