Най-добрият ни тенисист Григор Димитров дари респиратори на Хасковската болница в битката с коронавируса. От Калифорния първата ни ракета се включи ексклузивно в "Шоуто на Николаос Цитиридис". 

Григор Димитров сподели къде го е хванала карантината и как тренира в комплекс в пустинята.

Снимка: bTV

"В момента единственото нещо, което ме кара да продължавам да бъда още по-позитивен, е това, че ще има турнири. Кога? Това не се знае. В момента това не е най-важното нещо. По-важното е да съхраним себе си, да бъдем позитивни, което наистина не е лесно. Свикнали сме на различен начин на живот, което в момента ни кара да научаваме нещо съвсем различно за самите нас. Дори в момента не мога да се погледна като тенисист, ако трябва да си призная", сподели ракета номер едно на България.

"В момента сме само аз и моят треньор. Няма фенки, които да се грижат за мен. Ще се прибера в Европа веднага след края на извънредното положение, може би в България. Искам да се събера с роднините и просто да прекараме време заедно. Може би два месеца ще съм в Щатите, след което ще гледам само да се прибера и да съм с любимите си хора"

"Едно послание към българите: "Винаги ми е харесвало "Съединението прави силата". Трябва да сме сплотени най-вече в такива ситуации. Когато печеля, винаги съм усещал, че печели и България. Имаме голямо сърце и продължаваме напред. Нека обичаме хората около нас - роднините, и да се подкрепяме. Ние сме много силна нация!"

Трите грации на художествената гимнастика – Невяна Владинова, Боряна Калейн и Катрин Тасева – коментираха отлагането на олимпийските игри в Токио. Момичетата показаха, че дори и в домовете си успяват да се поддържат в отлична форма, а Катрин Тасева призна за пръв път, че вече не е сгодена, а е сама.

bTV призовава: останете си вкъщи!