Шофьор без книжка премина на няколко кръстовища на червено, не спря на стоп палка и удари няколко автомобила посред бял ден. Последва зрелищен арест.

Двама полицаи са пострадали при опитите си да арестуват шофьора и спътницата му.

Полицейското преследване започва от бул. „Николай Жеков“ към „Ломско шосе“. 33-годишният водач на автомобила не се подчинява на полицията при подаване на сигнал за спиране. Следва гонка с полицейски патрули.

„Шофьорът се заключва в БМВ-то, опитват се да си разменят местата, той отива на задната седалка, има свидетели за това, което налага счупване на стъклото и принудително отваряне на вратите“, разказа директорът на Второ РПУ в София Стефан Дойчев.

Кадри, с които bTV разполага, показват как четирима полицаи се опитват да изкарат мъжа и жената от автомобила и да ги задържат. Жената е във видимо неадекватно състояние.

Шофьорът, причинил гонката, е с криминални регистрации за грабеж и наркотици. Освен това е шофирал без книжка. Пред bTV човек, който се представи за неговия баща, каза, че автомобилът не е на сина му, а на спътницата му.

Снимка: Свидетел

Мъжът е отказал да бъде тестван за наркотици, пробата му за алкохол е отрицателна. Още днес ще бъде тестван. А двама пострадали полицаи са в болница с леки порезни рани.