Водещият на bTV Иван Георгиев и екипът ни отново опитаха да влязат в Северна Македония и днес успяха.

Преди по-малко от 24 часа те не бяха допуснати с довода, че представляват „опасност за обществения ред и сигурност на Република Северна Македония“.

На ГКПП „Гюешево-Деве баир“ днес обстановката е спокойна. Иван Георгиев обясни, че македонските митничари и гранични служители са били изключително любезни за разлика от вчера, когато се стигна до напрежение на границата.

Ден след честването за Гоце Делчев проверяваме - можем ли с документ за забрана от вчера да преминем границата днес. На пункта нямаше и следа от вчерашното напрежение.

„След много бързо и вежливо обработване на документите от страна на македонските гранични власти, днес екипът ни беше допуснат на територията на Северна Македония. И очевидно само 24 часа по-късно ние не представляваме заплаха за обществения ред и сигурност на страната. Един от основните на въпроси, на които обаче тепърва македонските власти ще трябва отговорят пред европейските си партньори и чуждестранните наблюдатели е: Защо в рамките на вчерашния ден ограничиха свободното придвижване на обикновени хора и журналисти между нашите две страни“, коментира Иван Георгиев.