Царевични листа и индиго, което отглежда сам – така рисува художникът Валентин Бакърджиев. Мотивите му – всеки да погледне към проблема с климатичните промени и чистотата на природата.

Тези картини, които са за първи път в България, са от листа на царевица. Някои боядисани с индиго, други - не. Валентин Бакърджиев разказва, че това е ефектът на пеперудата - една малка промяна да доведе до друга.

“Дори двама човека да променя, които ще направят нашите промени за в бъдещето – да подобрят планетата, ситуациите, да я поддържат чиста, да възстановят нещата, да поддържат баланса вместо да продължаваме да съсипваме каквото си имаме. Това е идеята на самия проект – вдъхновителят”, казва художникът.

Следващият му проект е част от всяка негова маслена картина. През 2016 той ги нарязва на парчета. Сега всяка може да се види в тези пирамидки. На фестивала „Квартал“ творецът намира нови приятели. Някои от тях изработват различни съдове, други – спасяват стените от безотговорността на хората и мърсотията, без да следват определена рецепта

Картините от царевица ще останат в България до края на октомври в  галерия на Женския пазар.