Протестите „За” и „Против” белязаха избирането на Иван Гешев за главен прокурор. В демонстрациите се включиха както редови граждани, така и личности със собствена биография. Както и лица с дълга собствена биография в ролята на редови граждани по протестите.

Снимка: btvnovinite.bg

Мъж, който с мегафона си опитваше да провали живите включвания на bTV Новините във вчерашния ден, се оказа главен герой в множество кадри, някои от тях – заснети от хора, преминали в района на протеста в подкрепа на Иван Гешев. В един от случаите той даже тръгва към снимащия, но е спрян от полицията. „Видях, че той е основният човек, който придружава хората към протеста. И видях, че той се притеснява от това, че е сниман”, разказва авторът на видеото.

Снимка: btvnovinite.bg

Заснел го е и карикатуристът Христо Комарницки – още на първи про-Гешев протест на 24 октовмри. И тогава младият мъж показва, че не се радва да е в кадър.

Снимка: btvnovinite.bg

Още вчера се опитахме да направим интервю с мистериозния организатор. Отговори ни иронично: „Всичките хора аз ги организирах, приятели са от цяла България. Плащаме им по 120 лева на човек. Може и на Вас да Ви да дадем 240 да отразявате правилно!”.

Представи се за „Николай Иванов”, но истинското му име е Симон Милков. Участник в десетки протести през годините.

2011 г. – като част от движение "Сила" във Велико Търново участва в протести срещу високите цени на горивата.

Снимка: btvnovinite.bg

Забелязан беше и в периода на т.нар февруарски протести през 2013 г.

Снимка: btvnovinite.bg

Две години по-късно Симон се включва в протестите срещу тегленето на нов външен дълг. Този път като активист на "България без цензура".

Снимка: btvnovinite.bg

Отново 2015 г. – виждаме го на кадрите от конфликта между българи и роми в столичния квартал „Орландовци”.

Снимка: btvnovinite.bg

Къде работи сега, Милков не пожела да обясни. Отказа и да бъде записан за този материал.