Бизнесменът Петър Христов беше прострелян в джипа си в столичния квартал „Манастирски ливади” и по-късно почина в болница.

Стрелбата е станала на ул. „Ралевица” пет минути след 10 ч. Предполага се, че убиецът е стрелял от съседния строеж.

Снимка: bTV

Христов е собственик на млечната компания „Лактима Балкан”, научи bTV. Както всяка сутрин, той е дошъл на работа с шофьора си.

Снимка: bTV/ Архив

По информация на bTV по 49-годишния Петър Христов е стреляно 8 пъти.  Улучили са го 4 пъти в гърдите и веднъж в главата.

Раненият е откаран в болница от шофьора си, а след половин час в реанимация е починал.

Засега няма информация какво точно оръжие е използвал стрелецът.

Снимка: bTV/ Архив

Свидетелка е разкрила пред полицията, че няколко куршума са минали и покрай нея.

В 10,14 ч. е имало на място линейка, минути след това започва огледът, казаха за bTV от СДВР.

Снимка: Facebook

В района има засилено полицейско присъствие.

Христов беше нашумял като основен благодетел за лечението на пострадалата при катастрофата с Максим Стависки Мануела Горсова.

Петър Христов е бил свидетел по делото срещу бившия шеф на БОП във Велико Търново Орлин Тодоров.  Според прокуратурата Тодоров се обръщал към него с „шефе”, съобщавал му секретна информация по знакови дела – „Килърите”, „Фалшификаторите”, смъртта на бебе в болница в Горна Оряховица. 

Две от делата за подслушване срещу бившия министър Цветан Цветанов бяха свързани именно с Орлин Тодоров. По едното Цветанов беше обвинен, че неправомерно е сложил шест резолюции „Не!” на съдебни разрешения за използване на СРС спрямо Орлин Тодоров, а по второто – за присвоени от бившия министър 50 000 лева в полза на антимафиота.

Твърди се, че Христов има акции във футболен клуб „Етър”. Той беше президент на „Локомотив – Горна Оряховица” в средата на 90-те години.

В медийни публикации се твърди също, че навремето е бил близък и до силовата групировка СИК.