Един ранен и задръстване в час пик на столичното „Ботевградско шосе”, след като трамвай, микробус и лека кола се сблъскаха. 

Снимка: btvnovinite.bg

Инцидентът е станал към 8:30 ч. като най-вероятно ватманът е преминал на червен светофар на кръстовището между „Ботевградско шосе” и улица „Витиня”. 

Един човек е пострадал - откаран е в ИСУЛ „Царица Йоанна” с наранявания в областта на крака. 

„Текат следствени действия, май ватманът е минал на червено. Има камери на кръстовището, лесно ще се установи, ще видим записите, но свидетелите казват, че е минал на червено”, заяви  зам.-директорът на Столичен електротранспорт инж. Иво Василев и допълни, че ако вината на ватмана се докаже, би трябвало да бъде дисциплинарно уволнен.

Снимка: btvnovinite.bg

Според хората, които живеят в близост кръстовището е опасно и почти всяка седмица стават катастрофи на въпросното място, тъй като колите, които завиват наляво натат достатъчно време да се изнесат и да преминат участъка преди сигнализацията да се смени.

Движението на минаващите по „Ботевградско шосе” трамваи номер 20 и 22  беше спряно за 2 часа – от 8:30 до 11:00 ч.  Образува се и задръстване.  

Временно автобусите от линия 117 се движеха с удължен маршрут от гара „Изток“ до гара „Подуяне”.