„Джулай Морнинг” на плаж Корал все пак имаше. По единствения достъпен път за плажа, доброволци пренесоха тонколоните за концерта – протест. Край импровизираната сцена на пясъка се появи и символична изложба, съхранила фотоси от архива на МВР и Софийския университет от преди три десетилетия.

„Има някаква реставрация на нравите, на отношението държава-гражданин, полиция-гражданин, нещо, което го знаем от преди 30 години и днес просто няма място, но ето че пак се случва, пак има ограждения, има забрани”, казва авторът на изложбата Петър Миланов.

„Ние посрещаме и ще чакаме изгрева на справедливостта, докато нашите институции ще се отнасят към законите в тази държава като във врата в полето”, каза Мирослава Петрова от Сдружение „Да запазим Корал”.

Фирмата, придобила и заградила терена зад плажа, се застрахова срещу заканите за премахване на оградата – с подсилване на охраната.

„Да се надяваме, че ще мине без ексцесии… те да си провеждат концерта, ние да си охраняваме собствеността”, каза началникът Илия Илиев.

Не липсваха и палатки.

„Цялото Черноморие е превърнато в дограма, стъкло и бетон! Не е хубаво! Има една голяма част от нашето общество, която разбира по друг начин контактуването с морето. Ние затова сме тук, искаме да обърнем внимание на това”, каза Васил Гюров.