Световноизвестният актьор Джон Малкович вече е в София. Два дни преди представлението си у нас той дава официална пресконференция в Народния театър. Целият екип на „В самотата на памуковите полета“, както и литовската актриса Ингеборга Дапкунайте казаха, че са изключително щастливи, че се намират в София.

Джон Малкович за втори път е в нашата столица, след като преди шест години той снима у нас. Артистът каза, че се вълнува изключително много от това как българската публика ще приеме спектакъла.

bTV успя да попита какво е посланието, което двамата актьори искат да предадат на зрителите. Джон Малкович отговори, че за него това е едно непредсказуемо представление, което може да накара всеки да се пренесе във времето и философията, която иска и мечтае да живее.

„Преди всичко тази пиеса е за неизказаните копнежи, каква е тяхната цена, дали изобщо имаме право да почувстваме отвъд позволеното. Силно  се надявам зрителите тук - в София, да се осмелят да го направят, да почувстват със сърцето си, това, което им споделяме от сцената“, каза актьорът.