България е мишена на информационно нападение в социалните мрежи, извършено от служби и организации, които аз лично свързвам с Република Северна Македония, с Белград и с фабриката за фалшиви новини в Санкт Петербург.

Това заяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по време на международна конференция „Европа и новите глобални заплахи“.

„Всички помните, че една от най-големите фабрики за фалшиви новини, които се свързват с фабриката в Санкт Петербург, се намира в хубавия български град Велес. В момента разгръща такова нападение срещу България - абсолютно фалшиви, неверни тези се разпространяват широко във всички видове социални мрежи“, коментира евродепутатът. 

Снимка: Ивентс мениджмънт България

Според него зад това „нападение“ стоят и редица български общественици. „Аз не мога да приема, че български граждани - дали доброволно и съзнателно, или пък платено, биха могли да са ангажирани с антибългарска политика, но виждате, че имаме такива. И общественици, и политици в България работят за антибългарската кауза и срещу интереса на Северноатлантическия договор“, посочи той.

Джамбазки даде пример, че в общественото пространство се разпространява невярното твърдение, че ако страната ни не подкрепи Северна Македония, ще бъде нападната от Русия или от САЩ.

Снимка: Ивентс мениджмънт България

Българският евродепутат говори и за „ислямокомунизма като вътрешна заплаха за Европейския съюз“.

„Дори да приемем, че те (б.р. Китай) не са отговорни за създаване на този вирус, никой не може да ни убеди, че те не излъгаха света. Че не подмениха бройките, заплахата от заболяването, карантинните периоди. Ако те бяха честни и откровени от начало, нямаше да занесат заболяването в Северна Италия и да поразят Италия тежко. Защото заразяването в Европа и Северна Италия стана след Китайската Нова година, когато хиляди китайски работници отидоха в Северна Италия“, посочи Джамбазки.