Засилен става трафикът по пътищата в последния почивен ден от Великденските празници. Движението започна да се натоварва от обед. Най-напрегнато се очаква да бъде отново по магистралите „Тракия”, „Хемус” и „Струма”. 300 000 автомобила се очаква да се приберат днес само в София.

148 мобилни камери на КАТ са разположени в цялата страна. Автопатрули на пътна полиция са разположени на входно-изходните артерии на големите градове, за да осъществяват контрол за превишена скорост, заяви за bTV Тихомир Неделчев – „Автоматизирани системи за контрол на движението”.

На пътя Русе-Бяла стана тежка катастрофа около 11.30 часа с трима загинали.

По главен път Е-79 трафикът вече е интензивен, но няма образували се тапи.

По автомагистрала "Хемус" има спрели автомобили в банкета. Натоварено е и по автомагистрала "Тракия.

Разклонът за Бараково до разклона за Рилския манастир
Снимка: btvnovinite.bg

Към 16 ч. се е образувало задръстване при км 14 на автомагистрала „Хемус”, в посока София. Колони от автомобили има и в трите ленти, предвижването е затруднено.

Затруднено е движението на автомобили и в района на тунела при Витиня поради ремонт. Пътните полицаи са разпределени по предварителен план, който се спазва. Навсякъде има патрули, които регулират движението.

Снимка: btvnovinite.bg

Към 17 ч. по магистрала „Хемус” при село Чурек движението на практика е спряло. В района не се забелязва полиция, а опашката километри.

Автомагистрала "Хемус"
Снимка: bTV

През почивните дни е имало шест тежки пътно-транспортни произшествия с един загинал и 10 ранени на територията на София. В страната катастрофите са 74 – шестима са загинали, 83 са пострадали.  

От пътна полиция предупреждават шофьорите да карат внимателно по пътя за Гърция, особено в Кресненското дефиле.

Колони може да се образуват и по пътя Благоевград-Банско.

Засилен е трафикът на ГКПП-Кулата. При останалите гранично-пропускателни пунктове в страната трафикът е спокоен, като движението от тях е насочено основно към София.

Други натоварени участъци се очаква да бъдат София-Калотина, Пловдив-Капитан Андреево, Бургас-Резово и Шумен-Русе.