Новата година дойде с нов живот! В най-голямата акушеро-гинекологична болница у нас - столичния "Майчин дом", проплакаха две бебета – момченце в последните часове на старата година и момиченце в първите на новата.  

На имения ден на майка си в новогодишната нощ Калина поема първа глътка въздух –  трето дете в семейството, изненада за родителите си.  Тя се появява в 5 сутринта.

Снимка: btvnovinite.bg

Дежурствата често са непредвидими и медиците не прогнозират как ще завършат. „Посрещнахме Новата година с надежда да бъде за нас здрава и успешна. Да имаме още повече работа”, пожела си д-р Светлозар Славов, СБАЛАГ "Майчин дом". 

В  най-голямата акушеро-гинекологична болница у нас са проплакали са близо 3600 бебета. Медиците са спасили и 55 недоносени в добро здраве, родени под 1 килограм. Възрастта на родилките продължава да се покачва. 

„Голяма част от съвременните български жени предпочитат да стъпят здраво на своята професия и тогава да реализират своите майчински функции. Втората причина е породена от големия успех на репродуктивните техники”, каза проф. Асен Николов, началник на "Родилна клиника" в "Майчин дом". 

След няколко дни Калина се прибира вкъщи при голямото си семейство.

„Хората, родени на 1 януари, са доста силни и отстояващи се и аз съм щастлива, че е родена на тази дата. Надявам се да бъде такава и в живота”, пожела си майката на Калина – Весела Стефанова.