Русе остана на студено, заради авария на „Топлофикация“ - пробив на котел спря парното и топлата вода на близо 19 хиляди абонати в целия град.

„Ние търпим някакви загуби и сме принудени да търсим алтернатива т.е. аз и моето семейство ще направим разходи за ток“, казва Виолина Христова, която е потърпевша от аварията.

Заради минусовите температури и липсата на отопление в Английската гимназия от днес са на онлайн обучение. „Правим това с оглед опазване здравето и живота на учениците. Много бързо взехме решение поради това, че температурата през нощта беше -5“, коментира директорът на гимназията Маргарита Янакиева.

От “Топлофикация“ Русе обясниха за bTV, че проблемът е заради пробив в котела. „Днес сутринта е възстановено всичко, оправена е аварията, разпален е котелът. Следобед, по-късния следобед ще усетят хората топлото“, коментира изпълнителният директор на дружеството в Русе Севдалин Желев.

От дружеството обясниха, че честите аварии се дължат на остарелите топлопроводи, чиято подмяна е много скъпа. Абонатите пък настояват за компенсации заради липсата на парно.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!