Премиерът готви още министерски оставки, стана ясно в Пловдив при изненадващото му посещение тази вечер.

Два часа по-рано президентът също беше под тепетата, за да види студентска изложба. 

Двамата влязоха отново в задочен спор.

Докато поддръжници на Румен Радев и негови опоненти, сред които и активисти на ГЕРБ, водеха словесна битка пред Градската галерия, вътре президентът заяви ,че  напрежението по улиците ще продължи.

„Естественият изход е  оставка, никакви прегрупирания вътре в кабинета не могат да спасят тази оставка, докато чекмеджетата са пълни и се пазят с пистолети, докато се пушат пури заедно по късни доби няма как да стане“, коментира Радев. 

По-късно Борисов намекна , че  ще има още министерства с рокади.

„Единственото, което колегите ме убедиха, преди вот да не влизаме в парламента да правим корекции в правителството, а то ще бъде голям ремонт“, заяви премиерът. 

Радев коментира и думите на Борисов, че „Шиши е наредил  служебното му  правителство“. 

„Аз нито познавам този Шиши, нито Доган, нито Божков, и т.н ,но друг е давал, в случая премиера, огромни обществени поръчки за  милиарди  точно на Шиши, друг е пушил пури, раздавал банки, не моето правителство. Който е имал вземане даване с целия този кръг,сега ще трябва да си носи последствията“, каза Радев. 

„Има много въпроси, да каже кои обществени поръчки, да видим при БСП колко обществени поръчки, когато са били на власт, тройна коалиция, двойна коалици и т.н, са получили ДПС“, отговори задочно Борисов. 

Радев посъветва протестиращите да продължават ,защото сама така според него ще си върнат държавата и достойнството.