Феим и Нурел – двамата незрящи родители, за които ви разказахме в bTV Новините, скоро ще се нанесат в новия си дом. Това ще се случи благодарение на всички добри хора, които им помогнаха.

Запознахме ви с Феим и Нурел на прага на есента. Бебето им Дениз се ражда на Света Богородица и е най-голямото чудо за своите родители.

Четири месеца по-късно ги срещаме отново. Дениз е пораснал и вече опознава света.

След като разказахме историята им, стотици хора се втурват да им помагат.

„Всеки помага с каквото може и до ден днешен. Кой с памперси, кой с храна. Всеки с каквото може”, каза бащата на Дениз Феим Феим.

Семейството все още живее в стая в студентско общежитие, но вярват в Коледното чудо.

Добри хора даряват средства за ремонт на общинското им жилище, за да могат скоро да се нанесат в нов дом.

„Една фирма се нае абсолютно безвъзмездно, която в момента прави всички ремонти вътре. Състоянието, което те го завариха, сега състоянието е съвсем различно. Напредват с много сериозни темпове”, съобщи Феим.

Скоро ще бъде сложен и ламинат, който пък е купен от студентите в Американския университет. Напролет Феим, Нурел и Дениз ще се преместят в новото си жилище.

„Аз влязох и видях, и въпреки че съм сляп, да ви кажа честно, прогледнах. Красота е. Тогава ще ви поканя да видите докъде сме стигнали и с нанасянето. Тогава ще благодаря на абсолютно всички”, категоричен е Феим.

Това ще е последната им Коледа в малката студентска стая, но ще бъде първата им най-красива Коледа – защото вече си имат всичко.

„Той е всичко. Той е най-ценното. Може да имаш кола, имоти, пари… но ако се прибереш и осъзнаеш, че си сам. За какво са ти другите неща?”, казва Феим.

Ако искате да помогнете на незрящото семейство и бебе Денис, Ви предоставяме банковата сметка на бащата.

Феим Феим

Банка: Обединена Българска Банка

IBAN: BG45UBBS80024060616940