Двама младежи бяха зрелищно арестувани във Варна след катастрофа, луда гонка с полицията и стрелба със стоп патрони.

Младежите са криминално проявени, а автомобилът, с който са се движили, е откраднат от техен познат. Пробата за алкохол на водача е положителна.

Всичко започва  на пътя за с. Каменар, където 22-годишният шофьор не спира на стоп палка.

Вместо това, дава газ и с рязка маневра изчезва, като за малко не блъска полицейския служител. Започва издирване и 30 минути по-късно автомобилът е забелязан.

"Патрулката тръгна да го пресича от другата страна, той мина в другото платно. Удари се в една движеща се кола, отхвръкна, удари се в друга. По-надолу му изхвърча колелото и продължи на три гуми", разказа очевидец на преследването.

Снимка: btvnovinite.bg

С една липсваща гума и преследвани от полицията младежът и неговият 24-годишен спътник изминават още 2 км, като правят опит да изблъскат от пътя патрулката. 

"Приятелите ми казаха, че са карали направо на зиг-заг, точно като по филмите. Изобщо не са се съобразявали, нито с правилника на движение, нито с нищо", разказа собственикът на колата Христо Барбов.

В крайна сметка автомобилът спира след като полицай стреля със стоп патрон в лявата му гума. "Полицаите толкова организирано действаха, наистина много добре. Изключително добре се получи задържането им. Малко ги поступаха, понеже оказаха съпротива момчетата", коментира Христо.