Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство по повод смъртта на двама мъже при трудова злополука, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Инцидентът е възникнал малко след 15 ч. тази неделя в разградското село Дянково. По време на работа по разчистване на терен, възложена от земеделска кооперация ден по-рано, възникнал пожар, който нанесъл щети по тежката техника, използвана за дейността. С цел оглед на нанесените щети по техниката в неделя многофункционалната машина била вдигната и под предната ѝ работна кофа била поставена метална подпора.

Двама мъже - на 45 г. и на 57 г., които работели на обекта, се заели с ремонтни дейности по машината. Докато били там, металната подпора се разместила и кофата паднала върху двамата работници. Те загинали на място.

Работата по случая продължава. Образуваното по случая досъдебно производство е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел и цели да се установят всички причини и обстоятелства, при които е настъпила злополуката, довела до смъртта на работниците.