Двама работници са пострадали при инцидент на строителна площадка на обект на бул. „Владимир Вазов”, съобщиха от Пресцентъра на МВР за bTV. Сигналът за инцидента е подаден към 17:00 ч. Пострадалите са откарани в болница.

Според информация от Бърза помощ двама работници са ранени при срутване на обект в близост до изкопа на метрото след моста „Чавдар” в София. Ранените са в шоковата зала на болница „Царица Йоана” и в шоковата зала на института „Пирогов”. От Спешна помощ съобщиха за bTV, че на място са изпратени четири линейки.

„Много силен порив на вятъра вдигна във въздуха плоскостите, по които вървяха работниците, и видях как започнаха да пропадат един по един. Много се изплаших, беше ужасно”, сподели пред bTV очевидецът Капка Короджийска.

Двамата пострадали са с политравми, което означава с множество травми и наранявания.

Мъжът, докаран в „Пирогов", е на 27 години. Преминал е подробни прегледи и високоспециализирани изследвания в спешното отделение. Те показват, че пострадалият има тазова фрактура, която налага да бъде хоспитализиран. Престои му лечение в травматологията.

Пострадалият работник, настанен в ИСУЛ, е на 26 г. Той е без непосредствена опасност за живота, съобщиха за bTV от болницата.

Инцидентът е причинен от силен порив на вятъра, посочват очевидци и от строителната компания.

Снимка: btvnovinite.bg

„Много силен порив на вятъра вдигна във въздуха плоскостите, по които вървяха работниците, и видях как започнаха да пропадат един по един. Много се изплаших, беше ужасно”, разказва очевидката Капка Короджийска.

Снимка: btvnovinite.bg

„Получи се нещо подобно на торнадо. Ние ползваме модерна система с хоризонтален кофраж и вятърът я е повдигнал доста сериозно във въздуха. И двама от работниците са паднали от горното ниво на долното”, обяснява Димитър Димитров  мениджър "Безопасност и здраве при работа" в строителната фирма .