Двама патрулиращи полицаи от Трето РУ пострадаха при преследване на трима младежи в София.

Екшънът се разигра днес около 11:30 ч.

На кръстовището на ул. „Българска морава“ и „Цар Симеон“ полицаи забелязват трима младежи със съмнителен вид и поведение, за които подозират, че продават наркотици. При последвалия опит да бъдат проверени, тримата побягват в различни посоки.

Докато преследва единия от групата, на ул. „Овчо поле“ полицай е блъснат от таксиметров автомобил, който бяга от местопроизшествието. Въпреки това полицаят продължава преследването. Мигове по-късно пада на улицата. Извикана е Бърза помощ. Настанен е в болница, без тежки травми.

Снимка: bTV

Втори от бегълците е засечен на ъгъла на бул. „Сливница“ и улица „Одрин“. Той оказва яростна съпротива, което налага употреба на помощни средства, но при поставяне на белезниците младежът нанася удари на единия полицай и захапва ръката му.

Вижте във видеото какво каза пред bTV пострадалият служител на реда:

Майката на младежа е изненадана от поведението на сина си – ученик в 127-о училище. Твърди, че той не е проблемен и агресивен, но не знае дали може да е взел стимулант.

По-късно през деня в „Овча купел“ е задържан и третият от групата. При обиск от него е иззето пакетче със суха тревиста маса.

Тримата младежи – единият на 16, а другите двама – на 18 години, са задържани в Трето РУ.

Продължава издирването на шофьора, избягал от местопроизшествието.

Служители на реда коментират този случай като липса на уважение.