Три медицински лица от Сливен - двама лекари и медицинска сестра, са с положителен за COVID-19 резултат през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Установени са контактните им, назначена им е домашна карантина. От РЗИ са дали предписания за противоепидемичните мероприятия, които трябва да бъдат изпълнени. Няма затворени здравни заведения.

През последното денонощие в областта са диагностицирани още шест жители на община Сливен, двама - на община Нова Загора, двама - на община Котел.

В Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост - селище "Качулка", където бе диагностициран потребител с коронавирусна инфекция, са били изпълнени предписаните противоепидемични мероприятия, назначени от РЗИ.

Извършена е и крайна дезинфекция. Прилагат се засилени мерки за ограничаване на риска от разпространение на коронавируса.

Предстои целият персонал от 113 души да бъде изследван с PCR-тест на място. В социалното заведение са настанени 200 души. Те пребивават на апартаментен принцип, контактите между тях са ограничени.

Състоянието на всички се наблюдава денонощно. Контактните лица на заболелия са установени и им е назначена домашна карантина.

Няма новозаболели деца, ученици и учители в областта.

През последното денонощие в триажно отделение е починал пациент на 69 години от Сливен, постъпил в много тежко състояние.

Активните случаи на COVID-19 в областта към момента са 76, под домашна карантина са 264 души. Чакат се резултатите от 50 проби - 18 на лица със симптоми, 11 - на медицински персонал, 21 - контролни.