Два тира се удариха челно на пътя Карнобат - Шумен в района на село Вълчин. В резултат на удара двамата шофьори са загинали на място, съобщават от полицията.

Инцидентът е станал около 10,20 ч. тази на 5 км след село Вълчин в посока Карнобат. Единият тир е с българска, а другият - с турска регистрация.

Загиналият български шофьор е на 60 години от Сливенско.

Сблъсъкът е станал на прав участък, на километри преди Ришки проход, между Карнобат и Лозарево. Движението тогава не е било натоварено, разказаха шофьори.  

Ударът е бил толкова силен, че единият тир е излязъл от пътя. От челния сблъсък кабините и на двата камиона са смазани. Шофьорите не са имали шанс да оцелеят.

Снимка: btvnovinite.bg

Български камион, натоварен с тор от Девня за Нова Загора и турски тир с платове, пътуващ за Румъния, се удрят челно на прав участък. Зад турския камион е пътувал втори. 

Цветелина Рандева- говорител, ОД на МВР- Бургас, обясни, че са назначени различни експертизи, които да установят дали се касае за заспиване на водача, за движение с несъобразена скорост или предприемане на неправилна маневра. 

Снимка: btvnovinite.bg

Сложната операция по изтеглянето на двата камиона предизвика затруднения в движението. Участъкът остана затворен с часове.  

Обходеният маршрут беше през пътен възел „Петолъчката“  –  Пъдарево – Сунгурларе – Лозарево и обратно.