В навечерието на летния сезон от Агенция „Пътна инфраструктура” обявиха къде ще има тапи през летния сезон. И тази година няма да минем без тапи по възлови артерии.

Ремонтите, които се извършват в момента по АМ „Тракия”, трябва да приключат до края на юни, съобщи Иван Досев - директор на Дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ. По АМ „Хемус” два от ремонтите ще продължат през целия летен сезон. Те са при 19 км с. Потоп, както и тръбата на тунел „Витиня”.

Организацията на движение временно ще включва реверсивно движение. То ще се приложи при 19 км на „Хемус” и на „Тракия” от 13 до 15 км и при 20 км. Това означава, че ще се отварят две ленти за трафик от София в края на седмицата до събота, като после те ще се обръщат за прибиращите се обратно.

До 7 юни се ограничава скоростта на движение на 90 км/ч в участъка от км 88 до км 89 на АМ „Тракия” в посока Бургас. Ще се извършва полагане на хоризонтална маркировка и монтаж на мантинели. Шофьорите да се придвижват с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват пътната сигнализация.

„Ще работим с водачите на тежкотоварни автомобили и ще ги насочваме към местата за спиране, докато изтече забраната. Водачите на чужди автомобили на всички ГКПП в страната се раздават листовки на чуждите водачи. Листовките са на над 10 езика и чуждите шофьори са запознати с всички забрани, както и с глобите и наказанията”, посочи гл. инсп Калоян Драганов от „Пътна полиция”.

От АПИ заявиха, че ако гражданин иска да сигнализира за ТИР, нарушаващ забраната, трябва да позвъни на дежурния телефон в агенцията или на 112.