Докато опозицията гласуваше по вота на недоверие вчера и успя да свали правителството, отвън две групи демонстрираха своите политически пристрастия. Най-масовата демонстрация беше в подкрепа на управляващите.

Новината, че кабинетът е свален, смълча изпълнения с хора площад.

„Аз лично съм ужасно тъжна. От малка си спомням как родителите ни се надяваха за истинска европейска държава. Надявам се народът да се събуди и на следващите избори да се променят нещата“, каза д-р Грета Христова.

Премиерът и министрите излязоха на площада.

С усещането за предстоящи избори площадът скандираше "Заедно" в очакване партиите на промяната да са обединени под някаква форма при евентуален вот.

Днес няма протести и пространството около парламента е спокойно. Не такава беше ситуацията вчера, когато множество демонстранти заявиха политическите си пристрастия срещу правителството.

Час преди антиправителствения протест десетки автобуси пристигнаха в центъра на София. По думите на пътуващите - те са се самоорганизирали.

Недоволните от кабинета "Петков" се събраха зад Северния вход на парламента. Сред тях - хора от транспортния бранш, които протестират и срещу високите цени на горивата.

Изненадващо на площада дойде лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заедно с депутата от движението Делян Пеевски.

Сред демонстрантите имаше и симпатизанти на партия "Възраждане".

Малко след гласуването на вота на недоверие, протестиращите започнаха да скандират "Победа", а симпатизантите на ДПС направиха специален кордон за Пеевски.