Студенти сигнализираха за конфликт в хижа в Пирин планина. Група от 28 младежи от Шумен твърдят, че са били нападнати от хижаря на заслона „Тевно езеро“ и се наложило да търсят друг подслон през нощта.

По думите им те се приготвяли за нощувка, когато стават жертва на непредизвикана агресия от страна на хижаря.

„Аз се опитах да ида до хижаря, да му взема стола и той в същия момент, докато хвърляше стола, ме удари през лицето и паднах на земята“, разказа Ивайло Койчев.

Снимка: btvnovinite.bg

Ранените са двама от групата, която след заплахи е принудена да напусне заслона посред нощ и да търси друг подслон в планината.

„Не може на 2600 метра надморска височина да извадиш нож, да заплашиш хора с пушка и да разбиеш главата на двама човека“, допълни момчето.

Снимка: btvnovinite.bg

Според групата с нищо не са предизвикали агресията на хижаря.

„Не сме имали пререкания, реално той ни остави един час повече от нормалното време, в което се спира тока в хижата. Той не беше агресивен само към нас, беше агресивен и към съпругата си, започна да я души и да крещи и на нея“, допълни Виктория Рангелова.

Хижарят Иван Дрънков отрича да е удрял някого и твърди, че студентите били агресивни и не спазили правилата на заслона.

„Момчето се опита да ме блъсне. Падна по стълбите и си е ударил главата, аз не съм го видял“, твърди той.

На въпрос дали е ударил някого от студентите, той отрече категорично: „Няма как, срещу 30 души можеш ли да удариш някого“.

Снимка: btvnovinite.bg

От ръководството на Български туристически съюз, които отговарят за заслона, заявиха за bTV, че ще вземат отношение по случая, след като компетентните органи приключат своята работа. Пострадалите ще търсят правата си в съда.