Националното ръководство на ДСБ отчита сериозната загуба на подкрепа на коалиция ПП-ДБ на отминалите парламентарни избори, съобщиха от партията.

„На фона на рекордно ниската избирателна активност това е явен сигнал, че сме изправили избирателите си пред труден избор. Вината за това е наша. Допуснали сме да бъде нарушен диалогът с нашите поддръжници, който винаги е бил най-голямата ни сила. Сега се нуждаем от откровеност и висока степен на критичност, за да потърсим пътя как да продължим напред. Ще положим всички усилия в тази посока“, посочват от ДСБ.

Националното ръководство на ДСБ, като оценява резултатите от изборите, дава мандат и доверие на председателя на партията Атанас Атанасов да продължи разговорите в рамките на "Демократична България" и партньорите ни от "Продължаваме промяната" за създаване на условия за успешна работа в рамките на новото Народно събрание.

Националното ръководство свиква Изпълнителен съвет на ДСБ на 6 юли, на който да бъде обсъдено насрочване и провеждане на Национално събрание.

„Съобразявайки се с волята на избирателите, ДСБ, като част от коалиция ПП-ДБ, ще бъде решителна опозиция срещу всеки опит за връщане назад към порочните практики и модела на Борисовата държава“, подчертават от ДСБ.