Окръжният съд в Сливен остави в ареста 24-годишният шофьор, който уби жена на АМ "Тракия" и рани още две нейни спътнички.

Инцидентът стана на 27 септември около 23 часа на 236 км на АМ "Тракия" в посока София. Пробата за наркотици веднага след инцидента е показала наличие на метамфетамини, но мъжът отрече да е бил дрогиран зад волана. 

При инцидента загина жена на 23 години, а трима души пострадаха, след като камион блъсна лек автомобил в аварийната лента на магистралата. Товарният автомобил със софийска регистрация е блъснал авариралата кола с бургаска регистрация, която е спукала гума.

Защитата поиска за шофьора по-лека мярка-домашен арест, защото бил с диагноза страхова невроза и имал клаустрофобия, която може да се засили в ареста. Приложен беше и медицински документ за заболяването.

От Прокуратурата аргументираха искането за постоянен арест с множеството наказания на пътя и опасността шофьорът да се укрие, след като е извършил такова тежко престъпление. Според защитата веднага след инцидента, шофьорът се опитал да помогне на момичетата.

Досега шофьорът е бил санкциониран с фишове 21 пъти за различни нарушения като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат технически преглед. Пет от нарушенията му са за превишена скорост. 

Според 24-годишният шофьор, който уби млада жена и рани още две в аварийната лента, грешка в дрегера е показала метамфетамин. Близките му казаха, че Господин не се дрогира, а има тежко заболяване.

"В едно и също село сме израснали, аз го познавам от дете. Той никога не е ползвал такива неща. Има страхова невроза", каза Таня Желева, приятелка. 

Другите аргументи, че не е осъждан, а фишовете не доказват опасност на пътя, също бяха отхвърлени от съда.

Появи се и нова версия-според адвоката шофьорът не видял момичетата заради светлините на полицейска кола срещу него.

Пред съда 24-годишният шофьор каза, че е виновен и че съжалява за случилото се. Решението на съда за оставането му в ареста не е окончателно.