Програма за ускорено развитие на държавата – това предлага Движението за права и свободи. Ръководството на партията, парламентарната група и представители на местната структура от Велинград се събраха на семинар, за да актуализират управленските си планове.

Курортният град е част от избирателния район, където традиционно се кандидатира най-известният отсъстващ от парламента депутат – Делян Пеевски. Два пъти на местни избори той беше и начело на листата за общински съветници.

Председателят Мустафа Карадайъ подчерта, че управлението се отличава основно със скандали и ДПС има самочувствието да предложи алтернатива.

„Според нас управляващите концентрират и пропиляват енергията си в различни конфликти и опити за прикриване на важните проблеми в обществото чрез продуцирането на нови скандали”, заяви той.

„Алтернативата на това хаотично управление, на това управление без визия, на това управление без цели и приоритети е управление с  ясна програма за ускорено развитие на страната, ДПС има самочувствието да прави такава програма”, отбеляза още председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.